Biografie van André Klompmakers (1952, Herpen NB)

De schilder en beeldhouwer André Klompmakers  woont en werkt in Middelburg. Het Zeeuwse landschap is zijn inspiratiebron. Sterk abstraheren is zijn beeldtaal. Met acrylverf waaraan duinzand of marmergruis is toegevoegd ontstaat zijn kenmerkende textuur en gelaagdheid in zijn werk. Als beeldhouwer in steen werkt Klompmakers in een thema: "het menselijk fragment". Zijn favoriete steensoort is marmer. 

Klompmakers heeft deelgenomen aan het kunstdoosje "ontdek het Zeeuwse licht”. Dit kunstdoosje is uitgebracht door het Polderhuis Westkapelle.

Ook heeft Klompmakers diverse exposities op zijn naam staan, zie expositielijst. Diverse interviews voor lokale omroepen, publicaties zoals in "Het het Zeeuws Landschap" en in het boek "Uit de KUNST, hedendaagse landschapsschilders van Zeeland" onder redactie van Jan van den Boom zijn van hem verschenen. Tijdens een expositie in Kunst in het Kerkje in Velp (NB, 2016) is een video gemaakt, deze is te bekijken op een site van de regionale omroep "Walraven”.

http://www.omroepwalraven.nl/uitzending_gemist/4187/expositie-oud-herpenaar-andre-klompmakers.html

In 2018 heeft Galerie "Lokaal 54" in Terneuzen zijn werk tentoongesteld. In juni 2019 heeft hij deel genomen aan de KunstSchouw op Schouwen Duivenland, als ook in Hulst in juli en augustus in 's Herenhuis en in september in het kerkje van Waterlandkerkje. Hiervan is een video gemaakt door Video-Z ( https://video-z.webnode.nl/ ) voor RTV Scheldemond.

Zie: https://www.youtube.com/watch?v=ViQwbQ3WkCo 

Deel deze pagina